top of page

Calendaris d'advent


calendaris d'advent calendarios de adviento 01

Els calendaris d’advent s’han posat molt de moda últimament. A mi sempre m’han agradat moltíssim i des de ben petita sempre m’encantaven els de il·lustracions i és una tradició que no he perdut mai. L’he seguida fent sempre, i ara amb l’Ada encara més, pq veure la seva cara d’emoció cada matí en obrir el calendari fa que encara sigui més xulo!

Aquesta tradició, però, té un problema. I és que en molts calendaris d’advent enlloc d’un dibuix hi ha una xocolatina o caramels. I en trobem moltíssims als supermercats i tirats de preu. Això pot semblar una tonteria, però a la llarga és una manera d’ensenyar als nens que les xocolatines són un premi i que són bones, quan no és així. Us explico el problema de les xocolatines en aquest post.

Per això, enlloc de xocolatines i caramels, us proposo algunes idees per omplir el calendari d’advent:

DIBUIXOS i IL·LUSTRACIONS:

L’any passat el vaig fer amb tot de dibuixos de nadal, fets per mi, que em va costar una mica eh! Però hi ha moltíssimes il·lustracions precioses que es poden baixar per internet o bé comprar postals amb escenes de Nadal en papereries especialitzades.

ACTIVITATS A FER:

Això és un gran regal, perquè no hi ha res que els agradi més que fer activitats amb nosaltres. A més és un regal que nosaltres també en gaudirem.

Però compte amb les activitats! Tampoc us passeu ja que hi ha 24 dies!! I les activitats tipus “val per anar a Port Aventura” al final no s’acaben fent. Així que si feu que el regal sigui una activitat, assegureu-vos de planificar-ho tot pq es pugui fer el mateix dia que toca el regal, estar nosaltres disponibles, tenir els ingredients per cuinar unes galetes si és el cas, o tenir ja les entrades d’un pessebre vivent per exemple.

Al final, si treballem, ens queden només els caps de setmana...

Com a activitats que se m’han acudit i que inclouré al calendari que estic preparant aquest any hi ha:

*Anar a buscar el Tió al bosc

*Anar a un pessebre vivent

*Cuinar galetes de Nadal

*Muntar l’arbre de Nadal

*Aprendre una cançó de Nadal en un idioma diferent

DITES:

També inclouré dites de Nadal i de desembre.

Aquí en podeu trobar un munt:

ENDEVINALLES:

A l’Ada li agraden molt. Aquí i aquí en podeu trobar algunes:

REGALETS:

També es poden incloure petits regalets materials que sempre els fan il·lusió, però no cal que siguin tots. Jo per exemple en faré un a la setmana. Aquí us deixo algunes idees:

*Llibre d’enganxines (ho aprofitaré per què toqui el dia que hem d’agafar un avió)

*Colors per pintar

*Clips pel cabell

*Diadema

*Figureta pel pessebre

I de moment fins aquí les meves idees. Però encara me’n falten, segueixo buscant, si en teniu més, siusplau, escriviu-me-les als comentaris!

Per fer el calendari podeu fer coses senzilles com bossetes de paper i enganxines amb el número de dia o bé autèntiques obres d’art.

PD.- Com que encara no tinc llest el calendari d’advent per aquest any no puc ensenya cap foto, però us deixo algunes imatges del calendari de l’any passat que vam fer en un taller al market de Nadal de Blaubloom amb estoreta i altres imatges de Pinterest. Us deixo també la meva carpeta de Pinterest amb calendaris d’advent que m’han agradat per si en podeu treure alguna idea.

Bon advent!

calendari d'advent calendario de adviento 02

Versión en castellano

Los calendarios de adviento se han puesto muy de moda últimamente. A mí siempre me han gustado muchísimo y desde muy pequeña siempre me encantaban los de ilustraciones y es una tradición que no he perdido nunca. La he seguido haciendo siempre, y ahora con Ada aún más, pq ver su cara de emoción cada mañana al abrir el calendario hace que todavía sea más chulo!

Esta tradición, sin embargo, tiene un problema. Y es que en muchos calendarios de adviento en lugar de un dibujo hay una chocolatina o caramelos. Podemos encontrar muchísimos en los supermercados y tirados de precio. Esto puede parecer una tontería, pero a la larga es una manera de enseñar a los niños que las chocolatinas son un premio y que son buenas, cuando no es así. Os cuento el problema de las chocolatinas en este post.

Por eso, en lugar de chocolatinas y caramelos, os propongo algunas ideas para llenar el calendario de adviento:

DIBUJOS e ILUSTRACIONES:

El año pasado lo hice con todo de dibujos de navidad, hechos por mí, que me costó lo suyo eh! Pero hay muchísimas ilustraciones preciosas que se pueden bajar de internet o bien comprar postales con escenas de Navidad en papelerías especializadas.

ACTIVIDADES PARA REALIZAR:

Esto es un gran regalo, porque no hay nada que les guste más que hacer actividades con nosotros. Además es un regalo que nosotros también disfrutaremos.

Pero cuidado con las actividades! Tampoco os paséis ya que hay 24 días!! Y las actividades tipo "vale para ir a Port Aventura" al final no se acaban haciendo. Así que si hacéis que el regalo sea una actividad, asegúraos de planificar todo para que se pueda hacer el mismo día que toca el regalo, estar nosotros disponibles, tener los ingredientes para cocinar unas galletas en su caso, o tener ya las entradas de un pesebre viviente por ejemplo.

Al final, si trabajamos, nos quedan sólo los fines de semana...

Las actividades que se me han ocurrido y que incluiré en el calendario que estoy preparando este año son:

*Ir a buscar el Tió en el bosque

*Ir a un pesebre viviente

*Cocinar galletas de Navidad

*Montar el árbol de Navidad

*Aprender una canción de Navidad en un idioma diferente

REFRANES:

También incluiré dichas de Navidad y de Diciembre.

Podéis encontrar un montón Aquí.

ADIVINANZAS:

A Ada le gustan mucho. Aquí podéis encontrar algunas.

REGALITOS:

También se pueden incluir pequeños regalitos materiales que siempre hacen ilusión, pero no es necesario que sean todos. Yo por ejemplo haré uno a la semana. Aquí os dejo algunas ideas:

*Libro de pegatinas (lo aprovecharé para que toque el día que tenemos que coger un avión)

*Colores para pintar

*Clips para el pelo

*diadema

*Figurita para el pesebre

Y de momento hasta aquí mis ideas. Pero aún me faltan, así que si tenéis más, por favor, escríbidme en los comentarios!

Para hacer el calendario podéis hacer cosas sencillas como bolsitas de papel y pegatinas con el número de día o bien auténticas obras de arte.

PD.- Como todavía no tengo listo el calendario de adviento para este año no puedo enseñaros ninguna foto, pero os dejo algunas imágenes del calendario del año pasado que hicimos en un taller en el market de Navidad de Blaubloom con estoreta y otras imágenes de Pinterest. Os dejo también mi carpeta de Pinterest con calendarios de adviento que me han gustado por si podéis sacar alguna idea.

Feliz adviento!

També et pot interessar

bottom of page