top of page

Festa d'aniversari al País de les Fades amb menjar saludable


festa aniversari fades fiesta cumpleaños hadas saludable 01

La primavera és una època ideal per celebrar festes d’aniversari a l’aire lliure. L’Ada fa els anys a finals de desembre, però per sort el dia del seu aniversari quasi sempre ha fet bon temps i hem pogut celebrar la festa al jardí.

En les festes d’aniversari és comú que apareguin gran quantitat de llaminadures, caramels, pastes, ganxitos i més coses per l’estil.

I em direu: però als nens els agrada. I tant! Què m’heu de dir! A l’Ada li encanten els caramels, tot i que sap que no són massa bons per la salut i les dents.

En el post d’avui us ensenyo la festa d’anversari que vam fer per celebrar els 4 anys de l’Ada i us dono algunes idees de menjar saludable i també de decoració, ja que a ells els encanten les festes temàtiques i que sigui un tema que els agradi i se’l sentin seu. I a mi, per què no, també!

Festa d’aniversari al País de les Fades

A l’Ada li encanten les fadetes, alguna vegada m’ha dit que voldria ser-ne una, així que aquest any vam celebrar una festa d’aniversari ambientada en el País de les Fades.

Menjar de festa saludable

En el nostre cas va ser un esmorzar, però pot aplicar-se perfectament a un berenar.

Entrepanets:

És un clàssic a totes les festes, i no és pas mala idea. Si volem que sigui el més saludable possible haurien de ser de pa integral, no abusar de l'embotit i combinar hummus, formatge fresc, crema de cacauet... Però en ser una festa, tampoc cal ser tant estricte, i en el nostre cas almenys, no teníem temps de fer-los nosaltres, així que els vam encarregar. Hi havia entrepanets de formatge, fuet, pernil salat i pernil dolç.

En cas d’un àpat més consistent com dinar o berenar-sopar, aquí us dono opcions saludables i més consistents:

Truites: De verdures, la clàssica de patates, la de moniato i ceba (va triomfar molt en la festa de l’Ada dels 3 anys) etc.

Quiches

Hummus de cigrons, albergínia, pèsols, carbassa... I per sucar bastonets de pastanaga, mongetes al vapor, bastonets de pa (integrals millor)

Guacamole: Ho confesso, ja sempre m’havia agradat el guacamole, però és que ara m’hi he tornat addicta i en menjo cada dia! Per mi, imprescindible!

Coques de recapte: D’escalivada, espàrrecs...

Fruita fresca:

Podeu fer pinxos de maduixes, pinya, mandarina... Altres anys he preparat bols amb trossos de pinya fresca, però aquest any no he tingut prou temps ni prou mans. Si podeu, és una molt bona opció que ve molt de gust.

Begudes

Aigua: L’aigua és la beguda per excel·lència, i més si hi ha nens, estaran corrent, cridant, arribarà un moment que necessitaran beure un got d’aigua. L’aigua no pot faltar, és la beguda més sana i molts cops oblidada en les celebracions. Es considera que no fa festa i pot no aparèixer en una festa d’aniversari. M’hi he trobat!

Sucs de fruita: Tot i que és veritat que sempre és millor menjar la fruita sencera, un suc de fruita sempre ve de gust. Tampoc cal abusar, però són una bona alternativa a fantes, tangs i altres begudes ensucrades. Mireu que siguin sucs expremuts i que no portin sucre afegit en els llistats d’ingredients.

Altres: Com a alternatives a cacaolats, podeu posar llets vegetals com llet d’arròs, llet d’avena o orxata.

Per picar

Podeu substituir els ganxitos, patates, i més químics per fruits secs. Aquest any vam preparar platets amb nous, pistatxos, anacards, plàtan dessecat... Van volar! I es poden comprar ja pelats en botigues a granel. En el nostre cas ho comprem a De la terra a l’olla, ja que és on els tenen més bons i hi ha molta varietat.

festa aniversari fades fiesta cumpleaños hadas saludable 02

Candy bar

Sí, a mi també m’agraden molt els candy bars! Queden tan bonics en festes i casaments! Però jo no puc comprar llaminadures :DDDD

El cas és que us proposo aquesta alternativa saludable, va ser l’Ada qui em va donar la idea fa temps, jo no ho havia pensat mai:

FRUITA DESSECADA

Sí, fa temps L’Ada em va demanar que li deixés provar un nabiu sec, i després me’n va tornar a demanar un altre i em va dir: em dones un altre caramel d’aquests? Doncs sí, són caramels saludables. Així que per la festa vaig posar trossets de pinya dessecada en potets de vidre decorats, piruletes de fada de taronja, pinya i kiwi. I l’Ada quan els preparàvem estava tan emocionada de tenir piruletes de fada que els volia provar tots!

festa aniversari fades fiesta cumpleaños hadas saludable 03

Pastís

En tota festa d’aniversari hi ha d’haver un pastís!

Hi ha mil i una recepta de pastissos sense sucre, saludables, vegans...

Aquí podeu trobar moltes receptes de pastissos saludables:

En el nostre cas vam fer un pa de pessic senzill, amb sucre com a edulcorant, però en poca proporció. I amb farina integral. Els pans de pessic comercials i els pastissos de pastisseria porten molt de sucre. Si teniu temps i el podeu preparar vosaltres, millor que millor.

festa aniversari fades fiesta cumpleaños hadas 04

DECORACIÓ

Ambientar el País de les Fades en ple hivern, no va ser fàcil, però va quedar bastant aconseguit. La major part del mèrit el té l’àvia Anna i la feinada que fa dia rere dia per mantenir el seu jardí com un bosc de fades. A més, vam posar algunes plantes artificials per les taules entre els aliments i begudes.

També vam penjar aquestes flors de paper que són precioses a les parets del jardí, vam posar garlandes, i vaixella i tovallons de fadetes. Tot de Blaubloom.

festa aniversari fades fiesta cumpleaños hadas 06
festa aniversari fades fiesta cumpleaños hadas 07

festa aniversari fades fiesta cumpleaños hadas 07

Corona d'aniversari

Com cada any, la tieta ens va preparar una corona xulíssima, aquesta feta amb teles i cosida.

festa aniversari fades fiesta cumpleaños hadas 05

Per si voleu més idees de festes temàtiques, us deixo aquí alguns links de festes que m’han agradat a mi, però segur que en trobeu moltes més!

festa aniversari fades fiesta cumpleaños hadas 08

Versión en castellano

La primavera es una época ideal para celebrar fiestas de cumpleaños al aire libre. Ada cumple años a finales de Diciembre, pero por suerte el día de su cumpleaños casi siempre ha hecho buen tiempo y hemos podido celebrar la fiesta en el jardín.

En las fiestas de cumpleaños es común que aparezcan gran cantidad de golosinas, caramelos, pastas, ganchitos y más cosas por el estilo.

Y me diréis: pero a los niños les gusta. Por supuesto! Qué me tenéis que decir! A Ada le encantan los caramelos, aunque sabe que no son demasiado buenos para la salud y los dientes.

En el post de hoy os enseño la fiesta de cumpleaños que hicimos para celebrar los 4 años de Ada y os doy algunas ideas de comida saludable y también de decoración, ya que a ellos les encantan las fiestas temáticas y que sea un tema que les guste y lo sientan suyo. Y a mí, por qué no, también!

Fiesta de cumpleaños en el País de las Hadas

A Ada le encantan las hadas, alguna vez me ha dicho que querría ser una, así que este año celebramos una fiesta de cumpleaños ambientada en el País de las Hadas.

Comida de fiesta saludable

En nuestro caso fue un desayuno, pero puede aplicarse perfectamente a una merienda.

Bocadillos:

Es un clásico en todas las fiestas, y no es mala idea. Si queremos que sea lo más saludable posible deberían ser de pan integral, no abusar del embutido y combinar hummus, queso fresco, crema de cacahuete... Pero al ser una fiesta, tampoco hay que ser tan estricto, y en nuestro caso al menos, no teníamos tiempo de prepararlos nosotros, así que los encargamos. Había bocadillos de queso, fuet, jamón serrano y jamón cocido.

En caso de una comida consistente como comida o merienda-cena, aquí os doy opciones saludables y más consistentes:

Tortillas: De verduras, la clásica de patatas, la de boniato y cebolla (triunfó mucho en la fiesta de Ada de los 3 años) etc.

Quiches: De verduras

Hummus: de garbanzos, berenjena, guisantes, calabaza... Y para mojar palitos de zanahoria, judías al vapor, palitos de pan (integrales mejor)

Guacamole: Lo confieso, ya siempre me había gustado el guacamole, pero es que ahora me he vuelto adicta! Para mí, imprescindible!

Cocas: De pisto, espárragos...

Fruta fresca:

Podéis hacer pinchos de fresas, piña, mandarina... Otros años he preparado cuencos con trozos de piña fresca, pero este año no he tenido tiempo ni suficientes manos. Si podéis, es una muy buena opción que apetece mucho.

Bebidas

Agua: El agua es la bebida por excelencia, y más si hay niños, estarán corriendo, gritando, llegará un momento que necesitarán beber un vaso de agua. El agua no puede faltar, es la bebida más sana y muchas veces olvidada en las celebraciones. Se considera que no hace fiesta y puede no aparecer en una fiesta de cumpleaños. Me he encontrado en casos así!

Zumos de fruta: Aunque es verdad que siempre es mejor comer la fruta entera, un zumo de fruta siempre apetece. Tampoco hay que abusar, pero son una buena alternativa a fantas, tango y otras bebidas azucaradas. Fijaros que sean zumos exprimidos y que no lleven azúcar añadido en el listado de ingredientes.

Otros: Como alternativas a cacaolats, podéis ofrecer leches vegetales como leche de arroz, leche de avena o horchata.

Para picar

Podéis sustituir los ganchitos, patatas, y más químicos por frutos secos. Este año preparamos platillos con nueces, pistachos, anacardos, plátano desecado... Volaron! Y se pueden comprar ya pelados en tiendas a granel. En nuestro caso lo compramos en De la terra a l’olla, ya que es donde los tienen mejores y hay mucha variedad.

Candy bar

Sí, a mí también me gustan mucho los candy bars! Quedan tan bonitos en fiestas y bodas! Pero yo no puedo comprar golosinas: DDDD

El caso es que os propongo esta alternativa saludable, fue Ada quien me dio la idea hace tiempo, yo no lo había pensado:

FRUTAS DESECADAS

Sí, hace tiempo Ada me pidió que le dejara probar un arándano seco, y después me volvió a pedir otro y me dijo: me das otro caramelo de estos? Pues sí, son caramelos saludables. Así que para la fiesta puse trocitos de piña desecada en tarritos de cristal decorados, piruletas de hada de naranja, piña y kiwi. Y Ada cuando los preparábamos estaba tan emocionada de tener piruletas de hada que quería probar todos!

Pastel

En toda fiesta de cumpleaños debe haber un pastel!

Hay mil y una receta de pasteles sin azúcar, saludables, veganos...

En estos links podéis encontrar muchas recetas:

En nuestro caso hicimos un bizcocho sencillo, con azúcar como edulcorante, pero en poca proporción. Y con harina integral. Los bizcochos comerciales y los pasteles de pastelería llevan mucho azúcar. Si tenéis tiempo y lo podéis preparar, mejor que mejor.

DECORACIÓN

Ambientar el País de las Hadas en pleno invierno, no fue fácil, pero quedó bastante conseguido. La mayor parte del mérito lo tiene la abuela Anna y el trabajo que hace día tras día para mantener su jardín como un bosque de hadas. Además, pusimos algunas plantas artificiales por las mesas entre los alimentos y bebidas.

También colgamos estas flores de papel que son preciosas en las paredes del jardín, pusimos guirnaldas, y vajilla y servilletas de hadas. Todo de Blaubloom.

Corona de cumpleaños

Como cada año, mi hermana Bastelwuesnche nos preparó una corona chulísima, está hecha con telas y cosida.

Por si queréis más ideas de fiestas de cumpleaños temáticas, os dejo aquí algunos links de algunas que me han gustado a mí, pero seguro que encontráis muchas más!

Hasta pronto!!

XX

festa aniversari fades fiesta cumpleaños hadas 09

També et pot interessar

bottom of page