top of page

Mercats de Nadal d'Alemanya (1era part: BRAUNSCHWEIG i GOSLAR)


Mercats de Nadal Alemanya mercadillos de navidad alemania 01

No sé què tenen els mercats de Nadal del nord d’Europa que m’agraden tant, és que m’emocionen i m’omplen de felicitat només poder estar-hi i veure’ls.

Aquest any no podré visitar-los, però per això m’he decidit a escriure aquest post que volia fer l’any passat després d’una de les nostres visites més llargues als mercats de Nadal de la zona del Nord d’Alemanya. Haig de dir que tenir una germana que viu a Alemanya ajuda a que s’hi pugui anar sovint i en aquesta època prèvia a Nadal allà s’obre un món màgic, ple de llum, de color, de cançons, d’alegria, de menjars típics, en fi, tota una experiència nadalenca.

He decidit dividir el post en dos, i començaré per la zona de Braunschweig on viu la meva germana i les muntanyes del Harz, i deixaré el petit viatge que vam fer per la zona de Erzgebirge, a l’antiga Alemanya de l’est, més tradicional per un altre post.

BRAUNSCHWEIG

És una ciutat força gran a 45 min en cotxe des de l’aeroport de Hannover. Tot i ser gran, amb tramvies, té un centre peatonal antic amb edificis preciosos molt gran i ple de botigues. És aquí, a aquest centre peatonal i al voltant de l’ajuntament on es celebra el mercat de Nadal, un dels més grans que he visitat. Aquí us deixo amb algunes fotos.

mercats de Nadal Alemanya mercadillos de navidad alemania 02

mercats de Nadal Alemanya mercadillos de Navidad Alemania 03

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 04

El mercat de Nadal d’aquest poble és un dels més populars i visitats de la regió. És molt petitó, però amb molt d’encant i cada any té més visitants. Aquest poblet de les muntanyes del Harz és famós pel seu castell i per la presència de bruixes, i és un poble ben bé de conte de fades.

És especialment bonic el bosc artificial d’avets amb paradetes de menjar a dins per degustar els productes típics envoltat d’avets i de màgia.

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 05

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 06

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 07

HANNOVER

Aquest mercat de Nadal és enorme! I està situat al llarg de tots els carrers del centre històric de la ciutat. Dins, hi ha diferents “submercats” de Nadal com el Mercat Pirata on podem trobar una beguda especial i exclusiva d’allà (Met) o el Mercat Escandinau, on els productes són vinguts de Finlàndia i hi trobem sopes i entrepans de salmó, pans finesos, i diferents records i objectes de decoració escandinaus.

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 13

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 14

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 15

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 16

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 17

QUÈ MENJAR ALS MERCATS DE NADAL??

Hi ha moooolt menjar per escollir, tot i que la majoria no és massa saludable i és fàcil tornar amb un parell de kilos de més si t’emociones molt, també tenim opcions no tant calòriques. La clau està en la moderació. Sempre hem de tenir en compte que no cal obsessionar-nos i val la pena degustar la gastronomia típica, només tenir en compte de no passar-se, i compensar amb àpats més lleugers al llarg dels dies que estem de viatge.

Glühwein

És un vi calent amb moltes espècies, i un dels productes més populars dels mercats de Nadal. N’hi ha de foscos a base de vi, i també a base de suc de poma i canyella, sense alcohol, que són la opció més saludable i aptes pels més petits.

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 08

Flammkuchen

No és un producte típic de Nadal, però en podem trobar en molts mercats de Nadal. Les flammkuchen són una mena de pizzes d'una massa fina fina que recorda més a la pasta de fer empanadilles que a la de la pizza, i a dalt s'hi sol posar diferents ingredients on hi sol haver una base de crema de llet enlloc del tomàquet de la clàssica pizza, i com la pizza, serà més saludable i menys depenent dels ingredients que porti a sobre. En general, pot ser una opció lleugereta per sopar en un mercat de Nadal quan ja heu fet un dinar copiós, ja que són molt finetes.

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 09

Salsitxes

Ai, aquí sí que hi ha mil varietats depenent de la zona, frankfurts, bratzwürsts, i tots els würsts que us pogueu imaginar. En els mercats són molt populars unes salsitxes d’un metre de llarg. Sí, sí, contundents!

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 10

Salmó a la brasa

Aquest menjar és el meu preferit dels mercats de Nadal! Fan el salmó a la brasa i te’l presenten acompanyat de patata al forn i una mica d’amanida, enciam i tomàquet amb salsa, o bé en entrepà, també amb enciam i salses. Acabat de fer, us asseguro que és una delícia!

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 11

Fruites recobertes de xocolata

Són una molt bona opció saludable per menjar xocolata, ja que es tracta de fruites senceres recobertes com pomes o plàtans, o bé pinxos de maduixes, grills de mandarina, etc... En aquest cas, com que la xocolata va acompanyada de fruita sencera, la seva fibra fa que ens atipem més i que no absorbim de cop tot el sucre de la xocolata en vena com passaria amb bombons i galetes. A més, ens aportarà totes les vitamines, fibra i nutrients de la fruita.

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 12

mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 13

Fins aquí el post d’avui, aquí teniu una continuació amb els mercats de la zona de l’antiga Alemanya de l’Est, i els pobles dedicats al Nadal al 100%.

Versión en Castellano

No sé qué tienen los mercados de Navidad del norte de Europa que me gustan tanto, es que me emocionan y me llenan de felicidad sólo de poder estar allí y verlos.

Este año no podré visitarlos, pero por eso me he decidido a escribir este post que quería hacer el año pasado después de una de nuestras visitas más largas en los mercados de Navidad de la zona del Norte de Alemania. Tengo que decir que tener una hermana que vive en Alemania ayuda a que se pueda ir a menudo y en esta época previa a Navidad allí se abre un mundo mágico, lleno de luz, de color, de canciones, de alegría, de comidas típicas, en fin, toda una experiencia navideña.

He decidido dividir el post en dos, y empezaré por la zona de Braunschweig donde vive mi hermana y las montañas del Harz, y dejaré el pequeño viaje que hicimos por la zona de Erzgebirge, en la antigua Alemania del este, más tradicional para otro post.

BRAUNSCHWEIG

Es una ciudad bastante grande a 45 min en coche desde el aeropuerto de Hannover. A pesar de ser grande, con tranvías, tiene un centro peatonal antiguo con edificios preciosos muy grande y lleno de tiendas. Es aquí, en este centro peatonal y alrededor del ayuntamiento donde se celebra el mercado de Navidad, uno de los más grandes que he visitado. Podéis ver algunas fotos más arriba.

El mercado de Navidad de este pueblo es uno de los más populares y visitados de la región. Es muy pequeño, pero con mucho encanto y cada año tiene más visitantes. Está situado en las montañas del Harz y es famoso por su castillo y por la presencia de brujas. Es un pueblo de cuento de hadas.

Es especialmente bonito el bosque artificial de abetos con puestos de comida dentro para degustar los productos típicos rodeado de abetos y de magia.

HANNOVER

Este mercado de Navidad es enorme! Y está situado a lo largo de todas las calles del centro histórico de la ciudad. Dentro, hay diferentes "submercados" de Navidad como el Mercado Pirata donde podemos encontrar una bebida especial y exclusiva de allí (Met) o el Mercado Escandinavo, donde los productos son venidos de Finlandia y encontramos sopas y bocadillos de salmón, panes fineses, y diferentes recuerdos y objetos de decoración escandinavos. (Podéis ver fotos más arriba)

Mercats de nadal alemanya mercadillos de navidad alemania 16

QUÉ COMER EN LOS MERCADOS DE NAVIDAD??

Hay muuuucha comida para escoger, aunque la mayoría no es demasiado saludable y es fácil volver con un par de kilos de más si te emocionas mucho, también tenemos opciones no tanto calóricas. La clave está en la moderación. Siempre debemos tener en cuenta que no hay que obsesionarnos y vale la pena degustar la gastronomía típica, sólo tener presente de no pasarse, y compensar con comidas ligeras a lo largo de los días que estamos de viaje.

Glühwein

Es un vino caliente con muchas especies, y uno de los productos más populares de los mercados de Navidad. Los hay de oscuros a base de vino, y también a base de zumo de manzana y canela, sin alcohol, que son la opción más saludable y aptos para los más pequeños.

Flammkuchen

No es un producto típico de Navidad, pero podemos encontrarlo en muchos mercados de Navidad. Las flammkuchen son una especie de pizzas de una masa fina fina que recuerda más a la pasta de hacer empanadillas que a la de la pizza, y arriba se suele poner diferentes ingredientes donde suele haber una base de crema de leche en lugar del tomate de la clásica pizza, y como la pizza, será más saludable o menos dependiendo de los ingredientes que lleve encima. En general, puede ser una opción ligerita para cenar en un mercado de Navidad cuando ya habéis hecho una comida copiosa, ya que son muy finas.

Salchichas

Ay, aquí sí hay mil variedades dependiendo de la zona, perritos calientes, bratzwürsts, y todos los wursts que os podáis imaginar. En los mercados son muy populares unas salchichas de un metro de largo. Sí, sí, contundentes!

Salmón a la brasa

Esta comida es mi preferida de los mercados de Navidad! Hacen el salmón a la brasa y lo presentan acompañado de patata al horno y un poco de ensalada, lechuga y tomate con salsa, o bien en bocadillo, también con lechuga y salsas. Recién hecho, os aseguro que es una delicia!

Frutas recubiertas de chocolate

Son una muy buena opción saludable para comer chocolate, ya que son frutas enteras recubiertas como manzanas o plátanos, o bien pinchos de fresas, gajos de mandarina, etc ... En este caso, como el chocolate va acompañado de fruta entera, la su fibra hace que nos llenemos antes y que no absorbamos de golpe todo el azúcar del chocolate en vena como pasaría con bombones y galletas. Además, nos aportará todas las vitaminas, fibra y nutrientes de la fruta.

Podéis ver fotos de estas comidas más arriba en la versión en Catalan.

Hasta aquí el post de hoy. Aquí tenéis una continuación con los mercados de la zona de la antigua Alemania del Este, y los pueblos dedicados a la Navidad al 100%.

XX

mercats de nadal alemanya mercadillos navidad alemania 15

També et pot interessar

bottom of page