top of page

Opera Samfaina


operasamfaina 01

Hi vaig arribar ben bé com si anés amb els ulls tapats, era un regal d’aniversari però no sabia de què anava res. No n’havia sentit a parlar abans i quan em van donar el regal només vaig pillar: “germans roca”, “Liceu”, “a les nou”, “sigueu-hi puntuals!”. Així doncs tenia clar que ens donarien sopar, que soparíem bé, i que no seria un sopar convencional.

Doncs bé, haig de dir que va ser una experiència molt bona i sorprenent!

Si algú té ganes d’anar-hi i vol que sigui una sorpresa tot, que no segueixi llegint! Però per tothom qui tingui curiositat de saber de què es tracta, aquí va la meva experiència!

En arribar, ens van posar una polsera amb un xip, i vam baixar per unes escales amb una decoració que recorda molt a atraccions emblemàtiques del Tibidabo com l’antic aeromagic que ara es diu Embruixabruixes, on es passa per diferents escenaris i amb una barreja de multimèdia, escultura i ninots articulats s’explica una història.

A dins, l’ambient és super cool, com un bar de còctels amb diferents barres, però les barres corresponen a diferents temàtiques, hi ha la de vins, la de formatges, la de peix, la de postres... I tot el que vas demanant es va quedant marcat al xip de la polsera, i pagues al final. Si, com nosaltres, teniu el menú DIVA, es va a unes barres circulars, on s’ofereix un menú degustació.

El menú consta d’un entrant, dues tapes de verdures, dues de peix i dues de carn. Haig de dir que està força equilibrat, i que hi ha força proporció de verdures, fet difícil en menús degustació o gurmet. Totes les tapes, com tot el que es pot demanar a les barres, són versions de plats tradicionals catalans, no es tracta d’invents estranys ni coses noves, ni de cuina d’altres cultures, és cuina catalana tradicional portada a un ambient cool i fashion, i divertit!

Quan comença la degustació, comença la diversió! De cop i volta la taula es converteix en un prat dels Pirineus, verd, amb tot d’ovelles que van saltant i tomàquets que ballen i donen voltes mentre t’ofereixen una tapa de pa amb tomàquet i formatge de cabra. Molt bo per cert, molt suau.

A cada plat, canvia l’ambientació de la taula i el ball, passem a una sopa de cigrons i espinacs amb brou de peix, uns calçots amb salsa romesco. Després ve el peix, una tapa de bacallà amb samfaina i una amanida amb anxova, mentre un cranc vermell es passeja pels teus plats. Finalment arriben un trinxat de carn d’olla i la sopa de nadal amb galtes i pilota. Les postres, es pot escollir entre diferents opcions, però jo em vaig quedar amb la xocolata desfeta. Mmm boníssima! Però només apta pels amants de veritat de xocolata, ja que és realment amarga, com a mi m’agrada. Pel meu gust era un poc massa líquida, però molt bona igualment.

Si m’haig de quedar amb un plat, em quedo sense dubte amb el bacallà amb samfaina!! Deliciós! La samfaina espectacular, en competència directa amb la del Carles! I a mi no m’agrada massa el bacallà ja que és molt salat, però boníssim! I de la sopa de nadal, pel meu gust una mica massa aigualit el brou, res, la de la meva mare li passa la mà per la cara :P

Tema mida de les racions: Aquí sempre hi ha molta varietat d’opinions. Jo m’atabalo amb els restaurants on les racions són enormes ja que no m’ho puc acabar i em sap molt greu, i quan acabo molt tipa em sento fatal. Aquí haig de dir que em vaig quedar bé, tot i que hi va haver coses que no em vaig acabar i li vaig passar al Carles. Però el Carles hagués menjat alguna cosa més. El què té bo el lloc és que un cop has fet el menú que està molt bé de preu, si et quedes amb gana pots passar per alguna altra barra i provar més tapes, així que trobo que és una molt bona solució.

Apa, ja em direu si us hi animeu a provar-ho. Si esteu a Barcelona, si voleu fer algun regal sorprenent... Aquí us deixo amb algunes fotos, algun vídeo que és on es veu realment l’efecte de les projeccions sobre la taula i el link al restaurant.

Bon profit!!

XX

operasamfaina 01

operasamfaina 04

operasamfaina 05

operasamfaina 06

operasamfaina 08

operasamfaina 09

operasamfaina 10

operasamfaina 11

Versión en castellano

Llegué allí como si tuviera los ojos tapados, era un regalo de cumpleaños pero no sabía de qué iba nada. No había oído hablar antes de ello y cuando me dieron el regalo sólo pillé: "hermanos Roca", "Liceo", "a las nueve", "sed puntuales!". Así pues tenía claro que nos darían de cenar, que comeríamos bien, y que no sería una cena convencional.

Pues bien, debo decir que fue una experiencia muy buena y sorprendente!

Si a alguien le apetece ir y quiere que sea una sorpresa todo, que no siga leyendo! Pero para el que tenga curiosidad de saber de qué se trata, aquí va mi experiencia!

Al llegar, nos pusieron una pulsera con un chip, y bajamos por unas escaleras con una decoración que recuerda mucho a atracciones emblemáticas del Tibidabo como el antiguo Aeromàgic que ahora se llama Embruixabruixes, donde se pasa por diferentes escenarios y con una mezcla de multimedia, escultura y muñecos articulados se cuenta una historia.

Dentro, el ambiente es super cool, como un bar de cócteles con diferentes barras, pero las barras corresponden a diferentes temáticas, está la de vinos, la de quesos, la de pescado, la de postre ... Y todo lo que vas pidiendo se va quedando marcado en el chip de la pulsera, y pagas el final. Si, como nosotros, teneis el menú DIVA, se va a unas barras circulares, donde se ofrece un menú degustación.

El menú consta de un entrante, dos tapas de verduras, dos de pescado y dos de carne. Tengo que decir que está bastante equilibrado, y que hay bastante proporción de verduras, cosa difícil en menús degustación o gourmet. Todas las tapas, como todo lo que se puede pedir en las barras, son versiones de platos tradicionales catalanes, no se trata de inventos extraños ni cosas nuevas, ni de cocina de otras culturas, es cocina catalana tradicional llevada a un ambiente cool y fashion, y divertido!

Cuando empieza la degustación, empienza la diversión! De repente la mesa se convierte en un prado de los Pirineos, verde, con todo de ovejas que van saltando y tomates que bailan y dan vueltas mientras te ofrecen una tapa de pan con tomate y queso de cabra. Muy bueno por cierto, muy suave.

En cada plato, cambia la ambientación de la mesa y el baile, pasamos a una sopa de garbanzos y espinacas con caldo de pescado, y unos calçots con salsa romesco. Luego viene el pescado, una tapa de bacalao con pisto y una ensalada con anchoa, mientras un cangrejo rojo se pasea por tus platos. Finalmente llegan un picadillo de cocido y la sopa de navidad con galets y pilota. El postre se puede elegir entre diferentes opciones, yo me quedé con el chocolate caliente. Mmm buenísimo! Pero sólo apto para los amantes de verdad del chocolate, ya que es realmente amargo, como a mí me gusta. Para mi gusto era un poco demasiado líquido, pero muy bueno igualmente.

Si me tengo que quedar con un plato, me quedo sin duda con el bacalao con pisto!! Delicioso! El pisto espectacular, en competencia directa con el de Carles! Y a mí no me gusta demasiado el bacalao ya que es muy salado, pero buenísimo! Y la sopa de navidad, para mi gusto un poco demasiado aguado el caldo, nada, la de mi madre le da mil vueltas :P

Tema tamaño de las raciones: Aquí siempre hay mucha disparidad de opiniones. Yo me agobio con los restaurantes donde las raciones son enormes, no me lo puedo terminar y me sabe muy mal, y cuando termino muy harta me siento fatal. Aquí tengo que decir que me quedé bien, aunque hubo cosas que no me comí y se las pasé al Carles. Pero Carles hubiera comido algo más. Lo que tiene de bueno el lugar es que una vez has hecho el menú que está muy bien de precio, si te quedas con hambre puedes pasar por alguna otra barra y probar más tapas, así que creo que es una muy buena solución.

Hala, ya me diréis si os animáis a probarlo. Si estais por Barcelona, si quereis hacer un regalo sorprendente, quereis hacer algo diferente por San Valentín... Aquí os dejo con algunas fotos, algún vídeo que es donde se ve realmente el efecto de las proyecciones sobre la mesa y el link al restaurante.

Buen provecho!!

XX

També et pot interessar

bottom of page