top of page

Recepta: Paté vegetal Morcilla de Guerra


paté vegetal morcilla de guerra

Per celebrar que he recuperat el domini del meu blog (només he hagut d’arreglar 4 coses i no s’ha perdut res per sort) he decidit escriure un post amb una recepta ideal per Nadal, ja que es pot fer com a pica pica, entrant, és vegetal, lleuger i apte per embarassades.

Es tracta d’un paté vegetal i vegà 100%, per sortir una mica dels patés de carn, ja que provablement tindrem carn de segon.

Hi ha molts tipus de paté vegetal, hummus, guacamole... Però la morcilla de guerra és molt diferent. De fet cada vegada que l’hem fet per més gent, no hi ha ningú que acerti ni un ingredient, bé, només un, els pinyons, però com que estan sencers és fàcil...

Es tracta d’una recepta molt antiga de Murcia, que com diu el nom (morcilla de guerra), es solia fer en èpoques en que la carn escassejava. Ens la van ensenyar uns amics nostres d’Alacant i Múrcia, i ens van ensenyar a cuinar-la en directe, així que el procés no és tret de cap llibre de receptes si no una descripció de com fer-la segons ens la van ensenyar a nosaltres i com la seguim fent.

És molt fàcil i només té 2 ingredients, la resta i el secret del seu gust i aroma, són les espècies. Atenció que en porta bastantes!

INGREDIENTS

3 albergínies grosses

2 cebes grosses

ESPÈCIES

Pebre

Nou moscada

Pebre vermell (recobrir el platet)

Clau (1 o 2)

Canyella (un polsim, però com que jo en sóc una mica addicta, en poso una mica més)

Orenga (aquí no us talleu, moolta orenga!)

Pinyons

En no portar carn, fa que sigui ideal per embarassades ja que en aquests casos els patés estan desaconsellats per perill d’infecció per Listeria.

Podeu trobar més consells d'alimentació en l'embaràs en aquesta entrada.

PROCEDIMENT

  1. Trossejar les albergínies i cebes, i bullir-ho en H2O i sal

  2. Escórrer-ho i aixafar-ho bé amb una cullera en el colador

  3. Coure en una paella amb una mica d’oli la massa de les albergínies i ceba i afegir les espècies

That’s all!

Bon profit i Bon Nadal!

(versión en espanyol)

Para celebrar que he recuperado el dominio de mi blog (sólo he tenido que arreglar 4 cosas y no se ha perdido nada por suerte) he decidido escribir un post con una receta ideal para Navidad, ya que se puede hacer como pica pica, entrante, es vegetal, ligero y apto para embarazadas.

Se trata de un paté vegetal y vegano 100%, para salir un poco de los patés de carne, ya que probablemente tendremos carne de segundo.

Hay muchos tipos de paté vegetal, hummus, guacamole... Pero la morcilla de guerra es muy diferente. De hecho cada vez que la hemos preparado para más gente, no hay nadie que acierte ni un ingrediente, bueno, sólo uno, los piñones, pero como están enteros es fácil...

Se trata de una receta muy antigua de Murcia, que como dice el nombre (morcilla de guerra), se solía hacer en épocas en que la carne escaseaba. Nos la enseñaron unos amigos nuestros de Alicante y Murcia, y nos enseñaron a cocinarla en directo, así que el proceso no es sacado de ningún libro de recetas si no una descripción de cómo hacerla según nos la enseñaron nosotros y cómo la seguimos haciendo.

Es muy fácil y sólo tiene 2 ingredientes, el resto y el secreto de su sabor y aroma, son las especies. Atención que lleva bastantes!

INGREDIENTES

3 berenjenas grandes

2 cebollas grandes

ESPECIES

Pimienta

Nuez moscada

Pimentón (recubrir el platillo)

Clavo (1 o 2)

Canela (una pizca, pero como yo soy un poco adicta, pongo un poco más)

Orégano (aquí no os cortéis, muucho orégano!)

Piñones

Al no llevar carne, hace que sea ideal para embarazadas ya que en estos casos los patés están desaconsejados por peligro de infección por Listeria.

Podéis encontrar mas consejos de alimentación en el embarazo en esta entrada.

PROCEDIMIENTO

1) Trocear las berenjenas y cebollas, y hervirlo en H2O y sal

2) Escurrirlo y aplastarlo bien con una cuchara en el colador

3) Cocer en una sartén con un poco de aceite la masa de las berenjenas y cebolla y añadir las especies

That’s all!

Buen provecho y Feliz Navidad!!

XX

Comentarios


També et pot interessar

bottom of page