top of page

Compota de poma HEALTHY


compota de manzana healthy 01

Bon dia! Aquí us porto una recepta molt senzilla i molt fàcil de preparar: una compota de poma casolana i saludable.

Ja us he parlat alguna vegada dels problemes que provoca lexcés de sucre, i de la gran quantitat de sucre afegit que porten la majoria de productes industrials com brioxeria, iogurts de fruites i edulcorats, galetes, sucs de fruita, refrescos, xocolates, etc. Fan que el llindar del gust dolç sigui molt alt i que cada vegada en necessitem més i més intens. Bé, la bona notícia és que aquest llindar del gust dolç es pot normalitzar. No es tracta d’eliminar tot el sucre de cop si no que anar baixant la quantitat mica en mica.

Un exemple són les melmelades. Porten molta quantitat de sucre (una culleradeta de postres de 20 g de producte pot arribar a portar 13 g de sucre) aquí podeu veure un exemple de composició. I el mateix passa amb les nutelles, nocilles i demés pastes dolces per untar.

Una bona alternativa és preparar una compota de poma casolana sense afegir sucre. D’aquesta manera podeu assaborir el gust dolç dels sucres que ja porta la poma de forma natural. Aquests sucres van acompanyats de la fibra que també porta la poma que fa que l’absorció sigui més lenta, disminuint el risc de diabetis i demés malalties relacionades amb el sobrepès i obesitat.

Els ingredients que necessiteu són ben senzills:

* 5 o 6 pomes Golden (les Fugi també queden força bé, però són més dures i la compota queda amb una textura més rígida, això depèn del gust de cadascú)

* H2O (omplir una olla o caçó amb 2 dits d’aigua)

* Una branqueta de canyella, una culleradeta de cardamom o canyella en pols) A mi aquestes espècies m’agraden molt a l’hivern, li donen a la compota un aroma de Nadal. Per això ara a la primavera potser només amb canyella o alguna flor tipus gessamí li pot donar un toc més fresc.

compota de poma manzana healthy 02

Talleu la poma a trossets petits i ho poseu a bullir a foc viu.

compota de poma manzana healthy

compota de poma healthy 04

Quan la poma comenci a estar tova abaixeu el foc i aneu remenant de tant en tant. Deixeu-ho força estona (30 minuts) que es vagi fent a poc a poc, que l’aigua es vagi evaporant i que la poma vagi deixant anar el seu sucre.

Quan ja tingueu una textura cremosa, tanqueu el foc i deixeu que es faci encara una mica més. Finalment quan la tingueu freda ja la podeu envasar.

Com que no porta ni sucre ni conservants, a la nevera us aguantarà un parell o 3 de dies, però si n’heu fet molta en podeu congelar una part.

Aquí us deixo un link amb la fitxa de la recepta.

Ideal per untar torradetes, per afegir al iogurt i endolcir, sola a cullerades, en macedònia amb maduixes... També podeu utilitzar-la per plats que nos siguin postres com en un sofregit de ceba amb pollastre per exemple. Hi ha infinites combinacions!!

També és una bona manera de començar a incorporar la fruita als nadons a partir dels 6 mesos.

compota de poma manzana healthy 05

Espero que us agradi i ja em direu si l’heu provat!

BON PROFIT!!!

Versión en español

Buenos días! Aquí os traigo una receta muy sencilla y muy fácil de preparar: una compota de manzana casera y saludable.

Ya os he hablado alguna vez de los problemas que provoca el exceso de azúcar, y de la gran cantidad de azúcar añadido que llevan la mayoría de productos industriales como bollería, yogures de frutas y edulcorados, galletas, zumos de fruta, refrescos, chocolates, etc. Hacen que el umbral del sabor dulce sea muy alto y que cada vez necesitamos más sabor dulce y más intenso. Bueno, la buena noticia es que este umbral del sabor dulce se puede normalizar. No se trata de eliminar todo el azúcar de golpe si no de ir bajando la cantidad paulatinamente.

Un ejemplo son las mermeladas. Llevan mucha cantidad de azúcar (una cucharadita de postre de 20 g de producto puede llegar a traer 13 g de azúcar) aquí podeis ver un ejemplo de composición. Y lo mismo ocurre con las nutellas, nocillas y demás pastas dulces para untar.

Una buena alternativa es preparar una compota de manzana casera sin añadir azúcar. De este modo se puede saborear el sabor dulce de los azúcares que ya lleva la manzana de forma natural. Estos azúcares van acompañados de la fibra que también lleva la manzana, que hace que la absorción sea más lenta, disminuyendo el riesgo de diabetes y demás enfermedades relacionadas con el sobrepeso y la obesidad.

Los ingredientes que necesitais son bien sencillos:

* 5 o 6 manzanas Golden (las Fugi también quedan bastante bien, pero son más duras y la compota queda con una textura más rígida, esto depende del gusto de cada uno)

* H2O (llenar una olla o cazón con 2 dedos de agua)

* Una rama de canela, una cucharadita de cardamomo o canela en polvo) A mí estas especies me gustan mucho en invierno, le dan a la compota un aroma de Navidad. Por eso ahora en primavera tal vez sólo con canela o alguna flor tipo jazmín le puede dar un toque más fresco.

Cortad la manzana en trocitos pequeños y lo ponedlo a hervir a fuego vivo.

compota de poma manzana healthy 04

Cuando la manzana empiece a estar blanda bajad el fuego y removied de vez en cuando. Dejad cocer bastante rato (30 minutos) que se vaya haciendo poco a poco, que el agua se vaya evaporando y que la manzana vaya soltando su azúcar.

Una vez tengais una textura cremosa, cerrad el fuego y dejad que se haga todavía un poquito más. Finalmente cuando la tengais fría ya la podeis envasar.

Como no lleva ni azúcar ni conservantes, en la nevera os aguantará un par o 3 de días, pero si habeis hecho mucha podéis congelar una parte.

Aquí os dejo un link con la ficha de la receta que os podeis descargar.

compota de manzana healthy 05

Ideal para untar tostadas, para añadir al yogur y endulzar, sola a cucharadas, en macedonia con fresas... También podeis utilizarla para platos que nos sean postres como en un sofrito de cebolla con pollo por ejemplo. Hay infinitas combinaciones!!

También es una buena manera de incorporar la fruta en bebes a partir de los 6 meses.

Espero que os guste y ya me diréis si lo habeis probado!

BUEN PROVECHO!!

XX

També et pot interessar

bottom of page