top of page

Vols començar un pla dietètic? Que no t'enganyin


dieta milagro detox

2017, ANY NOU, COMENCEM UN PLA DETOX?

A inicis d’any, sobretot després dels excessos nadalencs, és molt freqüent que ens decidim a fer un pla detox i sotmetre’ns a una dieta per perdre aquells quilets que hem anat acumulant durant l’any i que encara han empitjorat amb les vacances de nadal, els torrons i els àpats copiosos tan freqüents. Han estat uns dies de bojeria, de comprar regals, de preparar àpats per moltes persones, de solucionar problemes, d’estar en família i és normal que haguem deixat una mica de banda cuidar-nos.

En aquest post no pretenc fer-vos decidir començar una dieta o començar a canviar l’estil de vida, sinó donar-vos una sèrie de recomanacions en cas que ja estigueu decidits a fer-ho, ja que no tots els plans detox que podeu trobar són realment efectius, útils i saludables. També, per fer-vos pensar i saber detectar aquelles dietes que no tenen ni cap ni peus, i que només pretenen vendre i aconseguir diners.

1.- Si voleu fer un bon pla d’alimentació, saludable, i efectiu, el millor és que acudiu a un professional dietista-nutricionista. Amb carrera, grau o diplomatura de nutrició, medicina, farmàcia. Fugiu de les disciplines no reglades que no es basen en coneixement ni en evidències científiques.

2.- Malpenseu dels que es fan dir doctors i que han obtingut la graduació en països estranys i llunyans.

3.- Aneu en compte amb l’eliminació d’aliments. És molt bona idea eliminar sucre, alcohol, i tòxics, i disminuir la carn vermella, greixos saturats i productes industrials, però no cal que elimineu el gluten si no sou celíacs, intolerants o sensibles.

4.- Si us prometen canvis ràpids de pes, i resultats immediats, sospiteu. Perdre pes és un procés gradual, que ha d’anar acompanyat d’un canvi d’estil de vida.

5.- Si es basen en la compra de productes específics i suplements dietètics, sospiteu... a una dieta saludable no li calen complements ni sopes, batuts i melmelades d’una determinada marca.

6.- Mireu-vos amb lupa aquelles dietes acompanyades de fotografies impactants de testimonis.

7.- Pregunteu qualsevol dubte que tingueu, i no us sotmeteu a cap dieta o tractament que no us agradi i que no us faci feliços. Una restricció brusca d’aliments molt desitjats pot desencadenar un efecte rebot en el futur i derivar en trastorns de l’alimentació.

8.- Dubteu de tot. Un seguit de pàgines escrites amb arguments adoctrinants per convence-us a seguir una dieta sense cap referència científica ni d’una institució seriosa al darrera, no demostra res. 100 testimonis se’ls pot inventar qualsevol però un metaanàlisi avaluant diferents estudis científics amb milers de participants, que han signat el seu consentiment, publicat per organismes oficials internacionals i que tothom pot consultar no es pot treure de la màniga així com així.

En fi, que sempre és una bona idea fer borrón i cuenta nueva, i començar un pla d’alimentació saludable, però que aquest pla sigui seriós. Ànims i molta energia bona i positiva per encarar aquest 2017!!!

Aquí us deixo alguns links per si voleu més informació sobre dietes miracle o punts a tenir en compte si voleu començar a fer dieta.

dieta milagro detox

Versión en castellano

2017, AÑO NUEVO, COMENZAMOS UN PLAN DETOX?

A inicios de año, sobre todo después de los excesos navideños, es muy frecuente que nos decidamos a hacer un plan detox y someternos a una dieta para perder esos kilitos que hemos ido acumulando durante el año y que todavía han empeorado con las vacaciones de navidad, los turrones y las comidas copiosas tan frecuentes. Han sido unos días de locura, de comprar regalos, de preparar comidas para muchas personas, de solucionar problemas, de estar en familia y es normal que hayamos dejado un poco de lado cuidarnos.

En este post no pretendo haceros decidir empezar una dieta o empezar a cambiar el estilo de vida, sino daros una serie de recomendaciones en caso de que os hagais decidido a hacerlo, ya que no todos los planes detox que podeis encontrar son realmente efectivos, útiles y saludables. También, para haceros pensar y saber detectar aquellas dietas que no tienen ni pies ni cabeza, y que sólo pretenden vender y conseguir dinero a costa vuestra.

1.- Si deseais hacer un buen plan de alimentación, saludable, y efectivo, lo mejor es que acudais a un profesional dietista-nutricionista. Con carrera, grado o diplomatura en nutrición, medicina, farmacia. Huid de las disciplinas no regladas que no se basan en conocimiento ni en evidencias científicas.

2.- Malpensad de los que se hacen llamar doctores y que han obtenido la graduación en países extraños y lejanos.

3.- Id con cuidado con la eliminación de alimentos. Es muy buena idea eliminar azúcar, alcohol, y tóxicos, y disminuir la carne roja, grasas saturadas y productos industriales, pero no hace falta que elimineis el gluten si no sois celíacos, intolerantes o sensibles.

4.- Si os prometen cambios rápidos de peso, y resultados inmediatos, sospechad. Perder peso es un proceso gradual, que debe ir acompañado de un cambio de estilo de vida.

5.- Si se basan en la compra de productos específicos y suplementos dietéticos, sospechad... una dieta saludable no necesita complementos ni sopas, batidos y mermeladas de una determinada marca.

6.- Mirad con lupa aquellas dietas acompañadas de fotografías impactantes de testigos.

7.- Preguntad cualquier duda que tengais, y no os sometais a ninguna dieta o tratamiento que no os guste y que no os haga felices. Una restricción brusca de alimentos muy deseados puede desencadenar un efecto rebote en el futuro y derivar en trastornos de la alimentación.

8.- Dudad de todo. Una serie de páginas escritas con argumentos adoctrinantes para convenceros a seguir una dieta sin ninguna referencia científica ni el respaldo de una institución seria detrás, no demuestra nada. 100 testigos se los puede inventar cualquiera pero un metaanálisis evaluando diferentes estudios científicos con miles de participantes, que han firmado su consentimiento, publicado por organismos oficiales internacionales y que todos pueden consultar no se puede sacar de la manga así como así.

En fin, que siempre es una buena idea hacer borrón y cuenta nueva, y comenzar un plan de alimentación saludable, pero que este plan sea serio. Ánimo y mucha energía buena y positiva este 2017!!!

Aquí os dejo algunos links por si quereis más información sobre dietas milagro o puntos a tener en cuenta si deseais empezar a hacer dieta.

dieta milagro detox

També et pot interessar

bottom of page