top of page

Consells d'alimentació per viatjar amb nadons I (0-6 mesos)


consells alimentació viatjar nadons consejos alimentacion viajar bebes 01

Ja s’acosta l’estiu i les vacances, i potser per alguns és el primer cop que us plantegeu viatjar amb un nadó. És normal que apareguin molts dubtes, pors, inseguretats. Una de les principals preocupacions és el tema del menjar, com aconseguir-ne, com seguir una dieta adequada al nadó, com trobar els aliments que necessita, com seguir els seus horaris habituals, etc. En aquest post procuraré resoldre una mica aquests dubtes i donar-vos algunes idees que, segons la meva experiència viatjant amb l’Ada i els meus coneixements en nutrició infantil, us poden resultar interessants.

Tot i que el ritme del viatge no serà el mateix que abans, amb nadons no cal necessàriament passar-se les vacances en un apartament de platja i anar de l’apartament a la platja i de la platja a l’apartament on tingueu tot el menjar com el de casa i tot preparat i controlat. A priori pot semblar el més còmode o la única opció possible. Però penseu que no cal deixar de banda viatjar i conèixer noves ciutats, noves cultures, nous aliments i noves aventures, i veureu que amb el tema del menjar no us heu de preocupar.

Quan vaig acabar d’escriure aquest post sobre els consells d’alimentació per viatjar amb nadons vaig veure que m’havia quedat molt llarg i que havia posat molta informació. Així que l’he dividit en 3 posts diferents segons l’edat del nadó.

Aquí parlaré de l’etapa dels 0-6 mesos.

En aquesta etapa depèn molt de com us trobeu vosaltres físicament i de cansament per viatjar, però tant si el nadó fa pit com biberó, la preocupació per aconseguir menjar per ell ha de ser tirant a zero. Tant per trastos de portar, transportar, com per tipus d’aliments a buscar. És una etapa delicada perquè ens fa por tot, però realment és la més fàcil en aquest sentit i val molt la pena provar-ho!

Si el nadó fa lactància materna exclusiva:

Aquí la preocupació és zero total, mai a la vida torna a ser tan fàcil. Només heu de preocupar-vos per portar de més (respecte quan viatjàveu sols) coses pel nadó tipus motxilles, fulards, muselines i cotxet.

Si el nadó pren biberó:

Us caldrà aconseguir llet en pols i aigua.

* La llet en pols us recomano que porteu de casa la que necessiteu el dia del viatge i quan arribeu al vostre destí n’aneu a comprar, sobretot si agafeu avió, ja anireu carregats amb molts trastos com per carregar encara més coses que podeu trobar a tot arreu. Tingueu en compte que la llet en pols en molts països com Alemanya, França o Itàlia no es ven en farmàcies, si no que en supermercats i botigues d’alimentació.

* L’aigua en alguns països europeus es sol veure amb gas. Procureu agafar l’aigua sense gas, en un supermercat ple d’ampolles d’aigua amb etiquetes en idiomes estranys és molt fàcil equivocar-se i vegades n’hi ha moltes més amb gas que no pas sense! alguns països tenen fins i tot aigua especial per nadons, aquesta és de mineralització dèbil, us la recomano també per a vosaltres ja que a vegades jo mateixa comprant aigües naturals m’he emportat alguna sorpresa amb aigües amb molta concentració de minerals i un gust com picant. Si en trobeu, compreu marques conegudes: EVIAN o VITTEL.

Si aneu en avió:

És important que tant en el moment d’enlairar-se com en aterrar doneu el pit al vostre nadó per equilibrar la pressió en les orelles. En empassar els nadons van obrint i tancant el conducte auditiu i es poden anar equilibrant el canvi de pressió i que després no els facin mal, ja que és molt dolorós.

Si fa biberó, podeu portar potets de biberó amb la quantitat de llet en pols ja pesada, i en el moment d’enlairar-se i aterrar només cal que afegiu l’aigua i agiteu i ja el teniu preparat. En general us deixaran pujar aigua pel nadó, si no, la podeu comprar just abans de pujar un cop passat el control.

Una altra opció és donar-li el xumet, tot i que és millor que empassi llet.

A la carretera:

Si fem viatges llargs en cotxe, és important anar parant perquè el nadó descansi. Us recomano aprofitar tota l’estona que el nadó dormi per conduir i avançar el màxim possible, i adaptar les pauses a les necessitats del nadó.

També mireu d’adaptar les llargades del viatge al nadó, en aquests primers mesos necessiten molt contacte amb vosaltres així que quan el nadó ho necessiti feu pauses llargues, per donar-li el pit o el biberó, passejar una estona...

No us faci por viatjar, clar que serà un viatge diferent a un altre ritme, però molt més emocionant i enriquidor, una experiència inoblidable!!

Parlaré dels consells d’alimentació en nadons de 6 a 12 mesos i en > de 12 mesos en propers posts. No us els perdeu!

Laura XX

consells alimentació nadons viatjar consejos alimentación viajar bebes 02

Versión en Español

Ya se acerca el verano y las vacaciones, y quizás para algunos es la primera vez que os planteáis viajar con un bebé. Es normal que aparezcan muchas dudas, miedos, inseguridades. Una de las principales preocupaciones es el tema de la comida, cómo conseguirla, como seguir una dieta adecuada al bebé, cómo encontrar los alimentos que necesita, como seguir sus horarios habituales, etc. En este post procuraré resolver un poco estas dudas y daros algunas ideas que, según mi experiencia viajando con Ada y mis conocimientos en nutrición infantil, os pueden resultar interesantes.

A pesar de que el ritmo del viaje no será el mismo que antes, con bebés no os tenéis que pasar forzosamente las vacaciones en un apartamento de playa e ir del apartamento a la playa y de la playa al apartamento donde tengáis toda el comida como la de casa y todo preparado y controlado. A priori puede parecer lo más cómodo o la única opción posible. Pero pensad que no hay que dejar de lado viajar y conocer nuevas ciudades, nuevas culturas, nuevos alimentos y nuevas aventuras, y veréis que con el tema de la comida no debéis preocuparos.

Cuando terminé de escribir este post sobre los consejos de alimentación para viajar con bebés vi que me había quedado muy largo y que había puesto mucha información. Así que lo he dividido en 3 posts diferentes según la edad del bebé.

Aquí hablaré de la etapa de los 0-6 meses.

En esta etapa depende mucho de cómo os sentís vosotros físicamente y de cansancio para viajar, pero tanto si el bebé toma pecho como biberón, vuestra preocupación para conseguir comida para él debe ser tirando a cero. Tanto por trastos a cargar como por tipo de alimentos y buscarlos.

Si el bebé hace lactancia materna exclusiva:

Aquí la preocupación es cero total, nunca en la vida vuelve a ser tan fácil. Sólo debéis preocuparos de llevar de más (respecto cuando viajabais solos) cosas para el bebé tipo mochilas, fulares, muselinas y cochecito.

Si el bebé toma biberón:

Necesitaréis conseguir leche en polvo y agua.

* La leche en polvo os recomiendo que llevéis de casa sólo la que necesitéis el día del viaje y al llegar a vuestro destino vais a comprar más para las vacaciones, sobre todo si vais en avión, ya iréis cargados con muchos trastos como para cargar aún más cosas que podéis encontrar en todas partes. Tened en cuenta que la leche en polvo en muchos países como Alemania, Francia o Italia no se vende en farmacias, si no que en supermercados y tiendas de alimentación.

* El agua en algunos países europeos suele ser con gas. Procurad que sea agua sin gas, en un supermercado lleno de botellas de agua con etiquetas en idiomas extraños es muy fácil equivocarse y veces hay muchas más con gas que sin! algunos países tienen incluso agua especial para bebés, esta es de mineralización débil, os la recomiendo también para vosotros ya que a veces yo misma comprando aguas naturales me he llevado alguna sorpresa con aguas con mucha concentración de minerales y un sabor como picante . Si encontrad, comprad marcas conocidas como EVIAN o Vittel.

Si vais en avión:

Es importante que tanto en el momento de despegar como al aterrizar deis el pecho a vuestro bebé para equilibrar la presión en los oídos. Al tragar leche los bebés van abriendo y cerrando el conducto auditivo y se va equilibrando el cambio de presión y que luego no les duela el oído, ya que puede ser muy doloroso.

Si el bebé toma biberón, podeis llevar potitos de biberón con la cantidad de leche en polvo ya pesada, y en el momento de despegar y aterrizar simplemente añadid el agua, agitad y ya lo teneis preparado. En general os dejarán subir agua para el bebé, si no, podeis comprar justo antes de subir una vez pasado el control.

Otra opción es darle el chupete, aunque es mejor que beban leche.

En la carretera:

Si hacemos viajes largos en coche, es importante ir parando para que el bebé descanse. Os recomiendo aprovechar todo el tiempo que el bebé duerma para conducir y avanzar lo máximo posible, y adaptar las pausas a las necesidades del bebé.

También mirad de adaptar las longitudes del viaje al bebé, en estos primeros meses necesitan mucho contacto con vosotros así que cuando el bebé lo necesite, haced pausas largas, para darle el pecho o el biberón, pasear un ratito...

Que no os dé miedo viajar, claro que será un viaje diferente a otro ritmo, pero mucho más emocionante y enriquecedor, inolvidable!!

Hablaré de los consejos de alimentación en bebés de 6 a 12 meses y en >12 meses en próximos posts. No os los perdáis!

Laura XX

Consells alimentació nadons viatjar consejos alimentación viajar bebes 03

També et pot interessar

bottom of page